søndag den 19. oktober 2008

Min Kloge Farmor!

Jeg fandt en sedl i et fad min farmor har haft stående:

"Selv Når Denne Verden
Handler Grusomt
Og Ubarmhjertigt
Skal Du Med Troens Øjne
Betragte Det
Som Det Bedste
Der Kunne Overgå Dig!"

Er hun ikke klog?
Hun har nok fundet det et eller andet sted, og skrevet det ned for aldrig at glemme det!
Det gør dog ikke at jeg blev mindre glad da jeg læste det, nu er det i glas og ramme, hjemme i min ene vindueskarm - så jeg aldrig glemmer det!

3 kommentarer:

Louise Aaen sagde ...

sikke et fantastisk fund. Jeg forestiller mig, at det må føles som en kærlig hilsen fra Farmor, som har haft det så svært. en trøstende tanke til jer, der må se på og være hos hende.

men jeg er nu ikke helt sikker på, at jeg forstår den.

Jeg tænker, at det var dog et dystert livssyn, at betragte det grusomme som det bedste a la - så har jeg ikke fortjent mere af det gode. så var der ikke mere for den 25-øre. en noget barsk overlevelsesstrategi til at komme igennem alt det svære.

Men måske er det sådan det er: Spring ud i det, måske ud på det dybe, noget trækker dig med ned, la dig flyde ovenpå, la dig følge med strømmen til et nyt og bedre sted.

For mig er det bare vigtigt at mærke efter. Give sig selv lov til at være ked af det, når der er noget at være ked af. selvom det også er vigtigt at passe på ikke at komme til at dyrke det. grine, når der er noget at grine af. men humor kan også bruges om det der gør ondt for at lette trykket lidt. Her kommer troens øjne ind i billedet for mig. For den Gud, jeg tror på, vil os alt det bedste og selvom han ikke tager det grusomme væk fra os, så er han sammen med os på det dybe vand og er kraften, der får os til at stige op til overfladen igen.

hvordan kan du bruge ordsproget? Hvordan forstår du det?

Signe sagde ...

Hej lullu.. Tak for dine tanker..

Jeg kan godt se hvad du siger, den er faktisk lidt tricky.

Jeg tror jeg ser det lidt som du også siger, at man bare skal springe ud i det.

Da jeg læste det først så jeg det mest som - hvis du har en virkelig dårlig dag eller noget i den stil, så er det faktisk nok meningen at det skulle ske, og så er det egentlig et spark bagi fra gud om at komme videre og ikke se så dystert på det hele. Fordi måske har der alligevel været nogle positive ting ved den her dag, som de dårlige bare har overskygget!

Så jeg tror jeg ser den lidt som en øjenåbner, for at man ikke skal se så dystert på verden, og ikke altid være så negativ, som man nogengange godt kan blive fristet til at blive..
Men ta dagen med et smil!

Men jo selvfølgelig skal der også være plads til at græde og ha det skidt, bare ikke all the time! :)

Louise Aaen sagde ...

du har ret: det svære bliver lidt nemmere hvis det kan tackles med mod og håb og glæde!